Historiek

Historiek

1924: Joseph C.H. Schreurs start zijn verhuis- en vervoersonderneming met een Ford T. waarop hijzelf een laadbak construeert.

1946: Herstart en evolutie tot familieonderneming samen met zijn 3 zonen: Paul, Gaston en Roger.  Het bedrijf zet zowel autocars in voor het zich ontwikkelende toerisme als vrachtwagens voor verhuizingen en meubelvervoer.

1958: de eerste stappen in logistiek.  Voor een Amerikaanse klant die nog steeds een wereldleider is in FMC-goederen wordt in het centrum van Wilrijk een magazijn van 1500 m² gebouwd.  De goederen komen per schip toe in de Antwerpse haven en worden daar overgeladen op vrachtwagens met aanhangwagen.  De kartons worden uit de vrachtwagens gelost met rollenbanen en opgeslagen in het magazijn.  Van daaruit vertrekken dagelijks een tiental vrachtwagens die de goederen in België en Luxemburg gaan leveren bij de toenmalige verkoopspunten: grossisten, drogisterijen en kruidenierwinkels.

1965: Omvorming tot de naamloze vennootschap SCHREURS N.V.  In aanvulling op het groupagenetwerk in Belgë worden lijndiensten opgezet naar Frankrijk en Duitsland waar de vrachtwagens opnieuw goederen laden, waarvan de bestemming eigen entrepot is of dit van de klanten.

1974: Verhuis van de vestiging vanuit Wilrijk-centrum naar het industriepark Terbekehof te Wilrijk.

1991: Overname door kleinzoon Bob Schreurs.

2003: Verhuis van de onderneming naar de actuele vestiging op de A12 te Schelle en intrede van de 4de generatie Bart, Johan en Katrien.